Hoppa till textinnehållet

”Det märks att behovet är stort.”

– Att döma av responsen på inbjudan till föreläsningen är kommersiella fastigheter ett ämne många är intresserade av, säger Helene Stråle, företagschef i Kungsängen.

- Det finns ett väldigt stort behov av att förvärva mark och fastigheter, även att matcha hyresgäster med fastighetsägare, fortsätter Helene. Det märktes tydligt på vårt event där många gäster dröjde sig kvar för att nätverka med både oss på banken och varandra.

Många frågor om kommersiella fastigheter
Intresset var stor och nästintill alla inbjuda företagare kom till eventet på Bro Galopp. Drygt 70 företagare lyssnade på Upplands-Bro kommuns bygglovschef som tillsammans med Företag & Kommersiella fastigheter gav svar på frågor som till exempel:

  • Vad planeras i kommunen när det gäller detaljplaner, nybyggnation och trafikprojekt?
  • Vilka områden berörs? 
  • Vilka kriterier måste uppfyllas för att få tillstånd att bygga kommersiella fastigheter? 
  • Finns möjligheter att köpa mark?
  • Hur ser Upplands-Bros transaktionsmarknad ut?
  • Hur ser hyresnivåerna ut i Upplands-Bro?

"Du kan dra nytta av våra rådgivares breda kompetens."

Helene Stråle, företagschef Kungsängen

kvinnlig personal på kontoret i Bålsta

- Vi har vår verksamhet i tre expansiva kommuner, Enköping, Håbo och Upplands-Bro. Det händer otroligt mycket här. Stort fokus ligger på bostäder, men också på kommersiella fastigheter, säger Helene.

- Du har stor möjlighet att dra nytta av våra företagsrådgivares kompetens, säger Helene. Vi kan vårt område utan och innan. Närheten till marknaden i våra tre kommuner och den variation av kunder som väljer Sparbanken i Enköping ger oss koll på mängder av saker som även du kan få användning av. 

Värdefulla fakta att hämta för dig som är företagare  
- När det gäller kommersiella fastigheter kan det handla om att bolla olika parametrar som hyresnivåer, vakansgrader, drift, underhåll och direktavkastning, säger Helene. Att priset är ungefär rätt och att hyresnivåer stämmer för området är värdefulla fakta då du vill ta nästa steg i din verksamhet eller etablera dig i Håbo, Enköpings eller Upplands-Bro kommuner.

Varför bjuder Sparbanken in till dessa föreläsningar? 
– Det ett sätt att visa att vi är en Sparbank. Vi vill och ska underlätta för de som bor och verkar i just våra kommuner. Oavsett om det gäller företag, föreningsliv eller dig som privatperson, säger Helene.

Vart vänder jag mig med frågor om kommersiella fastigheter?

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss företagsrådgivare.

Här hittar du kontaktuppgifter till samtliga företagsrådgivare på våra kontor i Enköping, Bålsta och Kungsängen. 

 

Du kan också nå oss genom att: