- Det personliga mötet och den lokala servicen är viktig för mig och det försöker jag ge kunden även om rådgivningen sker på telefon. Det är mitt ”varför” jag jobbar på Sparbanken i Enköping, säger Doughlas Segersvärd.

- Det känns bra att vi på Sparbanken kan erbjuda både fysiska och digitala möten, säger Doughlas och fortsätter. Inom kort hoppas jag att vi även kan ses via Teams.

Vad behöver du hjälp med?
Är det något du gått och dragit på när det gäller din ekonomi? Kanske känns det för krångligt att ta ledigt från jobbet för att ta dig till banken.

- Ett digitalt möte är oftast tidseffektivt och därför brukar jag föreslå att vi passar på att titta på ytterligare ett par frågor när vi ändå har kontakt, men det får inte bli för många punkter. Då är det bättre att vi bokar ett nytt möte längre fram, säger Doughlas.

- Att prata med banken kräver lite fokus och som rådgivare vill jag ju att kunden är med på vad jag pratar om. Det är svårt att fokusera om du står vid en busshållplats eller sitter på tunnelbanan. Istället är det bra om du hittar en ostörd plats där du kan logga in i internetbanken. Gör vi en spararådgivning kan vi då tillsammans se exempelvis fondinformationen och prata om innehållet.

Vad kan jag som kund få hjälp med?
- Allt skulle jag säga, från tillträden och bolånerådgivning till större placeringsrådgivningar eller prata barn- och månadssparande. Det enda vi inte kan hjälpa till med via telefon är att byta säkerhetsdosor eller skapa mobilt BankId, allt annat funkar!

Det är alltid du som kund som måste ringa upp för rådgivning
 - Jag brukar fråga kunden om vi kan ta ärendet via telefon och det tycker många är positivt, speciellt i dessa tider. När vi är överens om en telefonrådgivning skickar jag ut en bokningsbekräftelse i internetbanken och Appen. Där berättar jag vilken tid och vilket telefonnummer du ska ringa upp mig på vid rådgivningsmötet.

Det är alltid du som kund som måste ringa upp banken för att kunna godkänna mötet med ditt mobila BankID. Det är viktigt att du aldrig använder dina säkerhetskoder från mobilt BankId eller säkerhetsdosa på uppmaning av någon som kontaktar dig! Banken kontaktar dig aldrig via mejl eller telefon för att be dig lämna ut personlig information.

Vilka fördelar uppskattar kunden mest med telefonrådgivning?
- Allra mest uppskattat är att mötet blir tidseffektivt, kunden slipper restid och behöver bara investera i just mötestiden. Många kunder gillar också att rådgivningen sker med hjälp av internetbanken eller appen, att de samtidigt får guidning i hur vardagstjänsterna fungerar. Sedan är det ju klart att i dessa tider vill man minska smittorisken och med telefonrådgivning kan kunden fortfarande göra bankärenden utan att utsätta sig själv eller andra för smitta.


Välkommen till oss – även hemifrån!