Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Swish

Swish

Swish

Swish gör det enkelt att skicka och ta emot pengar med mobilen. Swish är säkert, enkelt och pengarna kommer fram direkt. Beställ Swish direkt i appen för privatpersoner.

Se filmen om

Swish

1. Beställ Swish

Logga in i internetbanken under Hantera tjänster, eller i appen under Inställningar och Hantera tjänster. Anslut ett mobilnummer till ett av dina konton.

2. Beställ Mobilt BankID

Godkänn betalningar med Mobilt BankID. Beställ i internetbanken eller i appen. Hämta BankID säkerhetsapp i App Store, Google Play eller Windows Store.

3. Ladda ner och aktivera

Ladda ner Swish-appen i App Store, Google Play eller Windows Store och aktivera tjänsten med Mobilt BankID.
Stäng
 

Swish

Stäng

Säg det med Swish

Säg det med Swish

Säg det med Swish

Skicka med en illustration nästa gång du swishar. ’Säg det med Swish’ ger mottagaren en överraskning. Mottagaren får en notis i form av ett paket.

Så här gör du:

1. Välj “säg det med Swish” genom att dra till vänster I appen.
2. Välj illustration och klicka på fortsätt.
3. Genomför betalningen som vanligt.

Säg det med Swish

Bra anledningar att
skaffa Swish

Med Swish kommer pengarna in på mottagarens konto direkt oavsett vilken Swish-bank mottagaren har. Allt som behövs är ett mobil- eller Swish-nummer. Du ansvarar för att se till att mottagarens namn och belopp är rätt innan du godkänner betalningen med Mobilt BankID. Du kan betala med Swish till mindre företag, föreningar och organisationer om de är anslutna till Swish. Swish-numret börjar då med 123 följt av en unik sjusiffrig sifferserie.

Prova Swish i din webbläsare!
Testa hur Swish fungerar

Swish i vardagen

Skicka pengar inom familjen, betala tillbaka ett lån, skänk pengar till en insamlingsorganisation eller samla ihop pengar till idrottslaget. Swish är ofta bra att ha! Nu är det enklare att sälja dina prylar också. Med Swish tar du betalt med hjälp av mobilnumret och pengarna kommer in på kontot direkt. Med versionerna iOS: version 8.0 och senare, Android: version 4.0 och senare samt Windows Phone: version 8.0.10211.204 och senare, kan du betala med Swish i webbutiker och appar och ta emot återbetalningar för returer och reklamationer.

Tips! Du kan även ladda ner och skriva ut material för bland annat loppisen, klubblokalen eller hemsidan.

www.getswish.se/material

Så använder du Swish

Du ansluter ditt mobilnummer till ditt bankkonto. Sedan behöver du bara mottagarens mobilnummer eller Swish-nummer för att skicka pengar. Tjänsten är helt säker, eftersom du godkänner dina betalningar med Mobilt BankID. Både du och mottagaren behöver vara anslutna till Swish. Sedan är det bara att swisha varandra!

Swish är ett samarbete mellan Swedbank och sparbankerna, Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB och Skandia.

Ta emot Swish-betalningar med alla mobiler

Du kan alltid ta emot betalningar via Swish, oavsett vilken typ av telefon du har. Varken Swish-appen eller Mobilt BankID behövs alltså för att ta emot betalningar via Swish. Det räcker att du ansluter ditt mobilnummer till ett av dina konton i internetbanken eller appen för privatpersoner.

Swish-appen behövs för att också kunna göra betalningar med Swish. Versioner som stödjer Swish är följande, iOS: version 7.0 och senare, Android: version 4.0 och senare samt Windows Phone: version 8.0.10211.204 och senare.

Det här kan du göra i appen

Att skicka pengar med Swish är enkelt. Skriv in mottagarens mobilnummer eller Swish-nummer och beloppet du vill betala. Du godkänner sedan betalningen med Mobilt BankID. Du får en kvittens på att betalningen är genomförd i Swish-appen och mottagaren får ett meddelande i sin telefon.

Prova Swish i din webbläsare!
Nu kan du se hur det fungerar att aktivera, betala enklare och ta emot betalningar med hjälp av Swish, i din webbläsare.
Prova Swish för iPhone
Prova Swish för Windows Phone 8
Prova Swish för Android

Säkert med Mobilt BankID

Du använder Mobilt BankID för att aktivera Swish-appen och godkänna Swish-betalningar. Mobilt BankID är en e-legitimation för smartphones och surfplattor, och används på samma sätt som säkerhetsdosan för internetbanken och appen för privatpersoner.

Upptäck QR-koder

Med den senaste uppdateringen blir det möjligt för alla privatpersoner att både skapa en egen och läsa av andras QR-koder direkt i Swish-appen. Senaste uppdateringen har försett appen med en inbyggd QR-kodgenerator för ditt eget mobilnummer, och en skanner för att snabbt kunna läsa av andra privatpersoners och företags QR-koder. Tryck bara på QR- ikonen högst upp i högra hörnet i Swish-appen för att komma igång. Perfekt när du till exempel ska köpa eller sälja något på en loppis, och då inte behöver skriva in hela mottagarens nummer!

Läs mer om QR koder och hur du skapar din egen.

Pris

0 kr för privatpersoner.

Så här använder du appen

Här kan du läsa mer om hur tjänsten fungerar.

 • Använd Swish

 • Skicka och ta emot pengar

 • Swish i vardagen

 • Tips på hur du löser problem

 • Swish för dig under 18 år

De vanligaste frågorna

 1. 1

  Hur mycket pengar kan jag skicka med Swish?

  När du skaffar Swish får du som är 18 år eller äldre automatiskt en beloppsgräns på 15 000 kronor per en 7 dagars period. Du kan ändra den i internetbanken och appen för privatpersoner. Betalningar upp till 150 000 kronor är möjligt att göra om mottagaren läggs upp i Swish mottagarlista i internetbanken.

 2. 2

  Hur godkänner jag en betalning?

  Du ansvarar för att beloppet och att mottagarens namn är rätt innan du godkänner betalningen med Mobilt BankID. Däremot behöver du inte Mobilt BankID för att ta emot betalningar. Mobilt BankID är en e-legitimation för smartphones och surfplattor. Med ett Mobilt BankID kan du legitimera dig och göra elektroniska underskrifter.

 3. 3

  Är det säkert att använda Swish?

  Ja, Swish är lika säkert som internetbanken och appen. Oavsett om du ska aktivera tjänsten eller skicka och ta emot pengar kan du känna dig helt trygg. Mobilnumret är kopplat till ett bankkonto, mobilnumret kan bara vara kopplat till ett konto i en bank. Varje betalning och inloggning godkänns med e-legitimationen Mobilt BankID och där visas namnet på mottagaren av betalningen innan godkännande. I historiken kan du se alla uppgifter för tidigare betalningar.

 4. 4

  Ny mobiltelefon - så gör du med Swish

  Om du har behållit ditt mobilnummer behöver du bara ladda ner och aktivera Swish-appen i nya mobilen. Har du bytt mobilnummer måste du först avsluta tjänsten i internetbanken och sedan ansluta dig på nytt till tjänsten med det nya mobilnumret.

 5. 5

  Hur gammal måste man vara för att kunna använda tjänsten?

  Är du under 18 år kan målsman ansluta dig till Swish via sin app eller besöka ett av våra bankkontor.

 6. 6

  Kan jag använda tjänsten om jag inte har en smartphone?

  Ja, du kan ansluta dig till Swish utan att ha en smartphone men har då endast möjlighet att ta emot betalningar.

Behöver du hjälp att komma igång?
Ring oss på 0771-97 75 12

Appen för privatpersoner

Mobilt BankID

Appen för unga

Appen för företag

Stäng Skriv ut