Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S
Lägenhet

Låna till bostad

Vare sig du ska köpa bostadsrätt, villa, fritidshus eller ägarlägenhet kan vi erbjuda dig de lån du behöver. Vi hjälper dig även om du ska bygga nytt eller renovera. Prata med oss så hjälper vi till att hitta rätt lösning för dig.

Det är viktigt att du känner dig bekväm med din boendekalkyl. Ett bolån tecknar du på lång sikt, och då måste det finnas utrymme för såväl räntehöjningar som kostnader för underhåll. Därför bör du själv räkna noga på boendekostnaderna.

Räkna på din boendekostnad

Testa bolåneguiden

Vad krävs för att få låna

När du ansöker om lån hos oss gör vi en bedömning av din betalningsförmåga utifrån uppgifterna i din låneansökan. Vi tar också en kreditupplysning hos Upplysningscentralen och kontrollerar att du inte har några betalningsanmärkningar. Till sist gör vi en bedömning av bostadens värde, så att vi kan godkänna den som säkerhet. Du kan låna upp till 85 procent på köpeskillingen/marknadsvärdet av den bostad du vill låna till.

Bolånet innebär att bostaden pantsätts som säkerhet för lånet.

Om du har inkomst eller tillgångar i annan valuta än svenska kronor kan valutakursen påverka lånebeloppet som ska betalas.

Amortering

Alla nya bolån från och med 51 procents belåningsgrad, det vill säga lån i förhållande till bostadens värde, ska amorteras.  På belåningsgrad från och med 71 procent ska du amortera med minst 2 procent av total skuld varje år. Vid en belåningsgrad på 70 procent eller lägre kan du tillsammans med banken komma överens om en annan amortering, dock lägst 1 procent, tills dess att belåningsgraden är 50 procent .Din fördelning på amortering och sparande anpassas efter din unika situation och framtida planer.

Frågor och svar om nya amorteringskravet

Våra bolånetjänster

Redan när du börjar leta efter bostad kan det vara bra att ha ett Lånelöfte. Det kostar inget, du får snabbt besked på din ansökan och kan sedan enkelt ansöka om lån. Bolån kan du teckna både för villa, bostadsrätt, fritidshus och ägarlägenhet.

Ska du renovera, göra energibesparande åtgärder eller flytta in i nyproducerat har vi specialanpassade lån. Läs mer om varje enskild låneprodukt via menyn till vänster. 

Bolånedirektivet

Den 1 januari 2017 infördes ett nytt EU-direktiv i svensk lag, det så kallade Bolånedirektivet. 

Bolånedirektivet

Har du frågor om bolån?

Ring 0171-853 00.

Eller kom in till närmaste bankkontor. Välkommen!

Nytt amorteringskrav

Stäng Skriv ut