Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsbrev Nyckelkund

September 2023

Kvinna med gul t-shirt och lockigt hår står i dörren till en sommarstuga

Bli mer svårlurad

Få kunskap om hur bedragare går tillväga och hur du, och dina närstående, kan skydda er mot bedrägerier. 

Man waiting at a bus stop

Bli Svårlurad

Vi har gått ihop med Sveriges banker för att sprida kunskap och ge konkreta tips på hur du och dina närstående kan skydda er mot bedrägerier.

Sveriges nöjdaste kunder

Sparbankerna har Sveriges nöjdaste kunder 2023

Återigen får Sparbankerna utmärkelsen "Sveriges nöjdaste privatkunder" och "Sveriges nöjdaste företagskunder" i den årliga kundundersökningen SKI Bank 2023.
Tack till alla er som har svarat på kundundersökningen och gett oss så fina betyg. Det värmer i alla våra sparbankshjärtan.

Aktuellt just nu

kvinnlig medarbetare vid skrivbord

Är din hemförsäkring tillräckligt bra?

– Jag har provat mina egna försäkringar tillräckligt många gånger för att veta hur viktigt det är att vara bra försäkrad när något händer, säger Lisa Marie Ekbom, digital privatrådgivare på Sparbanken i Enköping. Täcker din hemförsäkring det du vill?

manlig medarbetare på Sparbanken

Osäker på ekonomin?

För många känns det motigt med ekonomin just nu och alla behöver vi hålla hårdare i plånboken. Hur ska man tänka kring sitt sparande, räntor och amorteringar? Känner du dig osäker på hur du ska göra? Låt oss hjälpa dig till en trygg ekonomi trots tuffa och oroliga tider. 

spara och slösa

Välkommen till musikalen Spara & Slösa

Möt Spara och Slösa i en fartfylld föreställning med sång, dans och musik. Musikalen är baserad på serien om Spara och Slösa från tidningen Lyckoslanten, skapad Lena Forsman. För barn från 5 år och upp till ca 10 år. 

Föreställningar i Bålsta den 14 oktober och i Enköping och Kungsängen den 15 oktober.

manlig medarbetare utanför gul tegelbyggnad

Vad finns i Postens gamla lokaler?

Banken växer så det knakar. Antalet kunder och anställda ökar och efterfrågan på rådgivning likaså. "Vi älskar möten med människor och tror verkligen på att vara tillgängliga för våra kunder, både fysiskt och digitalt, säger Magnus Bromark, vd på Sparbanken i Enköping

Flytta ihop - vad ska man tänka på då?

Vår bankjurist Joel Garpe har gästat Swedbanks pod Ekonomirookien i avsnittet "Flytta ihop". Här delar han med sig av många bra frågor med juridiskt perspektiv att fundera på innan du flyttar ihop med någon. Visste du att det till exempel är skillnad om det är ett kärleksförhållande eller ni flyttar ihop som vänner.

Dad looking at a laptop together with his kids

Tips för att få ihop vardagsekonomin

Med lite planering kan du komma långt på en liten budget. Se över dina utgifter på ett enkelt sätt med hjälp av utgiftskollen som du hittar i appen. Tips på hur du kan handla smart och mycket mer hittar du här nedan.

Shopping in a second hand store

Slipp huvudvärk vid oväntade utgifter

När marginalerna redan är små är det extra ovälkommet med en krånglande diskmaskin eller trasig värmepanna. Har du ett par månadslöner i buffert löser du oväntade kostnader utan att tvingas till krediter eller lån.

Kan du få bättre bolåneränta om du flyttar lånet till oss?

Räntorna fortsätter att stiga och med det kostnaderna för bolån. Du kan alltid se om du kan få bättre ränta genom att flytta ditt bolån till oss. Räntan du får är alltid personlig. Se räkneexempel och effektiv ränta längre ner på sidan.

Skaffa koll på din omvärld

Kolla in våra webbinarier där du möter våra specialister som ger dig inspiration och kunskap inom sitt område. Du kan också ställa frågor till experterna via en chatt.

Two men with a laptop paying for their coffee in a café

Slipp betala onödiga försäkringar när du handlar med ditt kort

Visste du att det ingår köpförsäkringar när du betalar för en vara med betal- och kreditkort Mastercard? Och när du köper resor med kortet får du kompletterande reseförsäkring. Som Nyckelkund betalar du dessutom ingen årsavgift för kortet (ordinarie årsavgift är 195 kronor).

Trygg-Hansa är försäkringsgivare och Entercard är försäkringstagare och gruppföreträdare för köpförsäkringen och den kompletterande reseförsäkringen. Du hittar försäkringsvillkoren på sidan nedan.

Räkneexempel och effektiv ränta för bolån

  • Ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, till 5,69 % ränta (3 mån bunden, listränta senast ändrad 23-06-27), med rak amortering återbetalningstid 50 år, effektiv ränta: 5,84 % (ej Nyckelkund 5,85 %).
  • Första månadsbetalningen inklusive amortering är 6 408 kronor, sista månadsbetalningen inklusive amortering är 1 675 kronor, totalt belopp att betala om räntan är oförändrad under lånets löptid är 2 424 871 kronor. Antalet avbetalningar är 600 stycken.

Exemplet bygger på månatliga aviseringar, utan uppläggningsavgift eller aviseringskostnad, förutsatt att du är Nyckelkund och aviseras digitalt. För ej Nyckelkund tillkommer uppläggningsavgift på 650 kronor. Vid postala avier tillkommer en kostnad på 45 kronor i aviavgift. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet. Lånet förutsätter att säkerhet lämnas i form av pant i bostad.