Hoppa till textinnehållet

Premium

Tips, nyheter och erbjudanden från Sparbanken i Enköping till dig som är Premiumkund.

Minusränta och börsoro – hur kan du tänka?

Dagens låga räntemiljö gör att många blir osäkra både om hur de ska spara och hur de ska tänka om sina bolån. Det finns generella tips om hur man kan tänka och göra.

Som sparare har man olika tankar om vad man vill göra med sitt sparande men även hur mycket man kan spara. Oavsett mål, drömmar och belopp är det främst två saker man bör utgå från

  • Vilken risk är man beredd och kan ta?
  • Hur länge man har tänkt att spara?

Med svar på de två sakerna kan man sedan titta på vilka sparformer som passar bäst för just sig.

Bolån och låg ränta

Ränteutgifter och amortering på bolån är en stor post i den totala budgeten för många hushåll och kanske funderar du på hur man ska göra i tider när räntan är låg, när det kommer att stiga och hur en höjning kan påverka ekonomin. Om man till exempel ska binda räntan eller inte beror, precis som när man väljer sparsätt, på riskvilja och vilka marginaler man har i sin boendeekonomi.

Med detta sagt om sparande och bolån är ett tips från mig att du och din familj tar en regnig hösthelg och går igenom er samlade ekonomi för att se över hur väl rustade ni är om till exempel räntan går upp, någon av er blir arbetslös eller om ni får en vattenläcka i bostaden? Så kan ni sova gott om natten även om det blåser upp till oväder.

Med önskan om en fin höst!

Arturo Arques
Privatekonom Swedbank och sparbankerna

Juridisk hjälp genom livets olika händelser

Alla kan någon gång behöva juridiska råd. Du har kanske funderat på hur det funkar att bli sambo, vem som ärver vad och när i en bonusfamilj eller hur du skriver ett avtal som är korrekt och lätt att förstå?

På Sparbanken i Enköping hjälper våra jurister dig med till exempel:

  • Testamente
  • Bodelning
  • Äktenskapsförord
  • Samboavtal
  • Köpekontrakt