Hoppa till textinnehållet

Premium

Father playing with his baby

Vår privatekonom Arturo Arques tipsar om hur du kan få bättre koll på din ekonomi. Du kan också läsa juridiska tips om du står inför en skilsmässa och om hur ID-skydd kan vara en bra hjälp.

Har du koll på din ekonomi?

Coronapandemin är långt ifrån över och det är inte konstigt om man känner oro när det fortfarande kommer dagliga rapporter om smittspridning, varsel, permitteringar och konkurser. Många jag pratar med oroar sig för hur de ska få pengarna att räcka till och vad de ska göra. Det finns inte ett enkelt svar på det.

Alla behöver utgå från sin egen livssituation och utifrån den våga ställa sig frågan vad som händer om man själv eller ens partner förlorar jobbet, blir sjuk, råkar ut för en olycka eller något mindre allvarligt som att tvättmaskinen går sönder. Hur skulle det påverka familjens ekonomi? Och hur kan man förebygga så att man landar så mjukt som möjligt?

En bra start är att skaffa sig koll genom att göra en budget för hur mycket pengar som kommer in varje månad och vad de ska räcka till. Hur du gör en budget och skapar en bättre privatekonomi berättar Mattias mer om i artikeln nedan. Här i nyhetsbrevet kan du också läsa om Lisa som hjälper Sparbanken i Enköpings kunder skapa sig en trygghet genom rätt försäkringsskydd.

Men allt är inte bara ekonomi, hösten är en härlig tid för så mycket mer. Ut och njut av årstiden i en skog nära dig eller upplev sommarens badvikar med kaffetermos istället för badkläder.

Med önskan om en fin höst!
Arturo Arques, Swedbanks och sparbankernas privatekonom