Hoppa till textinnehållet

Coronaviruset - ekonomi och tips

Hur påverkas ekonomin av coronaviruset? Covid-19 förändrar hela tiden läget – på börsen, men också gällande jobb, beslut om resor och liknande som ställs in. Därför har vi samlat information om vad som gäller och kommer löpande att uppdatera dig om läget om hur du som bankkund påverkas.  

Sköt din ekonomi digitalt när du kan, besök oss när du måste

Tillsammans kan vi bromsa spridningen av covid-19. Just nu ber vi dig att i första hand göra dina ärenden i appen eller internetbanken.

 

Om du behöver besöka banken:

  • Kom ihåg att hålla avstånd till andra besökare
  • Undvik om möjligt att ta med dig sällskap in
  • Vi tar emot begränsat antal i banklokalen så du kan behöva vänta utanför.
  • Stanna hemma om du har förkylnings- eller influensaliknande symptom, även milda symptom eller om du har varit i kontakt med någon som är smittad av coronaviruset.
     

Ta hand om dig. Och varandra. ♥

 

Rådgivning via telefon - för hälsans skull

Vi vill alltid träffa dig som är kund. Just nu gör vi det helst över telefon. Du behöver ha BankId för att identifiera dig.

 

Välkommen att kontakta oss!

personal banken står i hjärtformation

Spartips i coronatider

Att coronaviruset har förändrat vårt sätt att leva kan nog alla skriva under på. Du går förmodligen mindre på bio och konserter just nu? Och är du en av de som jobbat hemma i höst? Ja, då kan det finnas en del utgifter du inte längre har – och som kan läggas i ett sparande istället.

 

Child holding basket with berries and chanterelles.

Hur får man en sund och hållbar ekonomi i kristider?

Både hushåll och företagare känner oro och många har fått börja tänka på morgondagen på ett nytt sätt. Men hur klarar vi en lågkonjunktur – och hur rustar man sig för tuffa tider?     

                                               

Investeringsrådgivning

Råd och stöd till företag

Många företag påverkas av covid-19 spridningen. För att ge dig som företagare översikt på vilket stöd du kan få, från oss och från olika myndigheter har vi samlat den informationen tillsammans med råd och tips.

Nu kan du ansöka om amorteringsfritt

Du som privatkund har möjlighet att ansöka om amorteringsbefrielse för dina lån om din ekonomiska situation har påverkats av spridningen av coronaviruset covid-19. Du ansöker via internetbanken, tryck på fliken Lån och sedan på ansökningsknappen under rubriken Pausa din amortering tillfälligt.

Women Couple with moving boxes.

Behöver du hjälpa en närstående att betala räkningar?

Om en närstående blir sjuk och behöver hjälp att utföra olika bankärenden kan det vara bra att veta vad som gäller. Här har vi samlat information om vilka sorters fullmakter som finns och vad du ska tänka på.

Arv, gåvor och testamente - det här gäller

När någon avlider kan det vara skönt att vara lite förberedd på vad som gäller – och inte minst att få veta hur de val som görs medan alla är i livet kan påverka längre fram.

får du hemmajobbet att flyta

För den som inte har vanan att jobba hemma kan de nya buden om att hålla sig från arbetsplatsenn vara utmande! Men med lite verktyg kan hemmajobbet till och med bli mer produktivt - du är ju chef över hela kontoret!

Woman using her laptop at a coffee shop.

10 saker att göra i coronatider

Coronaviruset har förändrat mångas vardag. Alla har inte möjlighet att jobba hemifrån, men de flesta undviker att vara ute bland folk just nu. Dessutom vill många hålla lite i plånboken och spara inför framtiden.

träd i höstskrud

Är du drabbad av corona och inte kan jobba?

Är du sjukskriven, i hemkarantän eller har mist jobbet på grund av coronaviruset? Vår expert tipsar om hur man kan se om sin ekonomi i oroliga tider.

Two women in bakery - small business

Vi finns här för dig - dygnet runt, året om

Som kund är du alltid välkommen att kontakta oss. Just nu rekommenderar vi dig att göra dina ärenden via appen, internetbanken eller telefon.

 

Smarta apptips

Av omtanke för de riskgrupper som finns och för att undvika att coronaviruset sprids vidare ber vi dig som känner dig sjuk eller har rest till något av riskområdena att undvika våra kontor. Vi ber dig istället använda vår app eller internetbank för att göra dina banktjänster.

Frågor och svar

Vad täcks av hemförsäkringen

När olyckan är framme är det bra att ha en hemförsäkring på plats. Men vad täcks egentligen?

Hur påverkas min resa

Har du en planerad resa eller funderar på att boka? Vi har samlat information om vad som gäller vid avbeställning och om du blir sjuk på resmålet.

Aktiellts experter svarar läsarfrågor

Gensvaret på Aktiellts nyöppnade frågebrevlåda har varit stort. Här svarar våra experter på några av de vanligaste frågorna om bland annat börsen, pension, fonder, marknaden, sparande och placera.

Vanliga frågor och svar i spåren av covid-19

Många hör av sig till oss nu med frågor i anslutning till coronaviruset. Här har vi samlat våra vanligaste frågor och svar.

Vad händer med bostadsmarknaden

Arbetslösheten som spås stiga, och en allmän sättning i ekonomin som spår av coronakrisen. Hur påverkar det utveckling på bostadsmarknaden?

Vad händer med boräntorna

Coronavirusets stora påverkan på ekonomin riskerar att sätta djupa spår i konjunkturen. Hur påverkar det hushållens framtida boräntor?

pratar du med ditt barn om coronaviruset

Oron för coronaviruset drabbar många barn och unga samtidigt som den har ökat mobbning och nätkränkningar. Några som vet hur man ska tackla den svåra frågan är Friends, som nu utökar sin rådgivning för att stötta föräldrar. Hör av er till Friends experter på radgivning@friends.se så svarar de er inom en timme. Öppettider: vardagar 8-16.

Företagare? Här hittar du information, råd och tips

Att driva företag har blivit lite annorlunda för många såhär i coronatider. Vi har samlat en hel sida med läsning för dig som vill ha koll på allt ifrån vad vi kan göra för dig, tips på hur du kan tänka till vad regeringen har tagit fram för åtgärder.

People standing discussing over linen fabric - small business

Mer information

Hur ska man tänka kring pensionen?

Fallande börser och besparingar som förlorar i värde. Hur ska man egentligen tänka kring sin pension i ljuset av coronakrisen – och särskilt om den är närstående?

Older man outdoors in overalls

skyddar du dig från bedrägerier

Just nu passar många på att försöka luras. Men med kunskap om hur det brukar gå till kan du skydda dig. Vi har listat vad du bör tänka på, både som privatperson och företag.