Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Ny succé för Brunnby

2017-07-10

Brunnby Lantbrukardagar som genomfördes 5-6 juli blev lyckad på flera sätt. Rekord för antal besökare med 5700 personer. Mässan innehöll också ett rekordstort program med bl a maskinförevisningar, 130 utställare (även det rekord) och med många intressanta seminarier. Inte minst är Brunnbydagarna den perfekta mötesplatsen för aktiva lantbrukare i vår region. I år kom också fler mer långväga besökare till Brunnby utanför Västerås, bl a från Skaraborg och Dalarna.

Sparbanken i Enköping hade, tillsammans med Sala Sparbank, Sparbanken Rekarne, Sörmlands Sparbank, Sparbanken Västra Mälardalen och Swedbank i Uppsala och Västerås en monter med loggan ”Swedbank och Sparbankerna”. Vi som fanns i montern fick chansen att träffa ett stort antal av våra lantbrukskunder. Monterbesökarna bjöds också på tomater, popcorn och vatten. Många tog också chansen att delta i de tävlingar vi ordnade, bl a fick besökarna testa sina kunskaper med att gissa rätt på olika sädesslag.

Huvudtema för årets mässa var markavvattning och på ett stort område kunde besökarna se täckdikning live och lära sig mer om hur man bäst anlägger en bra täckdikning på sin åker. Banken arrangerade ett uppskattat seminarium på samma tema med fokus på ekonomin kring täckdikning och dränering.

Swedbank och Sparbankerna är en av fem medarrangörer av Brunnby Lantbrukardagar vilket gör att vi kan påverka utformningen av mässan. Mässan har under sina 10 år utvecklats hela tiden och kommer att utvecklas och förbättras ännu mer till kommande år.

Mats Halling, Lantbruksansvarig

Brunnby Lantbrukardagar 2017

Stäng Skriv ut