Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Samhällsengagemang

Vårt samhällsengagemang började redan då vi grundades år 1835 och är lika viktigt i dag. Vi är initiativtagare till och engagerar oss i flera projekt till exempel Bank i skola och Ung företagsamhet. Genom initiativen sprider vi kunskap och rustar unga för framtiden.

"Jag vill bara att barn ska få chansen att kunna göra det de gillar"

Idag börjar försäljningen av årets Majblomma. Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som genom sitt arbete jobbar med att motverka barnfattigdomen i Sverige. Som stolt sponsor till Majblomman har vi träffat några barn och lärare från Munksundsskolan i Enköping.

barn sitter på en bänk och håller i gröna väskor
pojke rider på vit häst

Stipendier

Vi delar årligen ut stipendier till ungdomsledare, ungdomsföreningar och utvecklingsstipendiater i våra tre kommuner, Enköping, Håbo och Upplands-Bro. Nominera senast den 1 augusti 2024.

a man in a white shirt and black jacket

Ung företagsamhet

Unga är Sveriges framtid och fler företagare behövs, därför samarbetar vi med Ung Företagsamhet och lär unga om entreprenörskap.

Sponsring

Vi tror på och är stolta över att via våra samarbetsavtal vara en del av föreningslivet. Därmed skapar vi förutsättningar för en aktiv ungdomsverksamhet. Ska vi synas tillsammans? Vår sponsring präglas av hög kvalitet och ska göra nytta för invånarna i Enköping, Håbo och Upplands-Bro kommuner.

Veckopengens dag

Vi vet att barn som får en egen peng att hushålla med lättare lär sig om ekonomi inför sitt vuxna liv. Som en påminnare om hur viktigt det är att lära barn om pengar vill vi införa Veckopengens dag.

Fyra barn sitter i en soffa och kollar på en surfplatta

Ung ekonomi

Vi vill ge barn och ungdomar ökade kunskaper och förståelse för hur de genom olika val kan påverka sin privatekonomi - både nu och längre fram i livet. Våra föreläsningar för skolor och föreningar är kostnadsfria.

Spara and Slösa piggyback ride

Tidningen Lyckoslanten

Lyckoslanten och Spara & Slösa har i många år inspirerat barn till ekonomiskt hållbart tänkande med frågor som: Vad är privatekonomi? Hur når jag mina drömmar? Vad vill jag förändra i mitt liv - och i samhället?

Vi tror på....

..och är stolta över att via våra samarbetsavtal kunna vara en aktiv del av föreningslivet. Att vara en positiv kraft som bidrar till utveckling av föreningslivet och därmed skapa förutsättningar för en aktiv ungdomsverksamhet i våra tre kommuner.

Fotboll Fanna