Hoppa till textinnehållet

Sparbankens ungdomsstipendier

Nyckeln till föreningar med stark ungdomsverksamhet, som ger våra ungdomar möjlighet till en meningsfull och stimulerande fritid, är bra ungdomsledare. Vi kallar dem superhjältar!

Nominera din superhjälte senast den 30 april

Ta chansen och nominera den eller de som står för alla de där sakerna just du tycker är viktiga.

Visste du att....

  • Vi varje år delar ut 360.000 krornor till våra ungdomsstipendiater i våra tre kommuner, Enköping, Håbo och Upplands-Bro. 

  • Med stipendierna vill vi uppmärksamma ungdomsledarnas fantastiska arbete i föreningslivet och samtidigt stimulera föreningar/organisationer att satsa mer på utbildning av ungdomsledare.

  • Sedan vi började dela ut stipendier 2001 har 78 föreningar, 89 ungdomsledare och 46 utvecklingsstipendiater delat på ca 3,5 miljoner kronor i Ungdomsstipendier

Vi kallar dem superhjältar

  • Ungdomsledaren som på sin värdefulla fritid finns där för våra barn och unga på träningar och tävlingar, i ur och skur, på kvällar och helger, året om = superhjälte!

  • Ungdomsledaren och föreningen som bygger våra barn och unga i allt från självkänsla och självförtroende till social kompetens och medmänsklighet = superhjälte!

Stipendieutdelningar 2021

I december delar vi ut Sparbankens ungdomsstipendier i Enköping, Håbo och Upplands-Bro kommuner. Här kan du läsa om vilka som blivit utsedda till årets ungdomsledare, eldsjälar, föreningar och utvecklingsstipendiater.

 

Än en gång vill vi skicka en stor grattishälsning till alla dessa fantastiska människor som ger så mycket till våra barn och ungdomar i våra tre kommuner. 💓