Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Varför hyra bilen med Sparbankens Betal- & kreditkort?

Vänner packar bilen vid sommarstugan

Vem har 35 000 kr att lägga som deposition?
"Hyrbil kan vara krångligt, dyrt och ett alldeles fantastiskt sätt att ta sig från ett ställe till ett annat. Min varma rekommendation är att använda Sparbankens Betal- & kreditkort när du bokar och betalar din hyrbil. Vare sig det handlar om att åka från flygplatsen till semesterparadiset eller att vara flytthjälp till barn/barnbarn som behöver några extra händer finns många fördelar med kortet i fall något oförutsett inträffar." säger Johanna Anterwing och fortsätter.

 

"Av egen erfarenhet vet jag att det kan vara bra med en hög köpgräns på kortet om du hyr bil utomlands. Vi hyrde bil hos en mindre bilfirma och det är inte helt ovanligt att dessa reserverar en väldigt hög summa. För min del handlade det om 35 000 kr som reserverades på kortet under tiden vi hade hyrbilen." 

 

Tre tips varför du ska betala hyrbilen med Sparbankskortet.

  • Självriskeliminering ingår. Om hyrbilen eller mopeden blir skadad eller stulen kan du få ersättning för självrisken upp till 10 000 kronor. Har du Mastercard Guld eller Mastercard Platinum är ersättningen upp till 15 000 kr.

  • När bilen hämtas ut reserveras oftast en deposition. Då kan det vara skönt att det görs på ditt betal- och kreditkort, inte på bankkonton med dina egna pengar och de du tänkt använda på semesterresan.

  • Du kan boka bilen i god tid, betala när fakturan kommer
     

Jämför de försäkringar som är kopplade till våra olika kort. 
Kom ihåg att alltid läsa de fullständiga villkoren för att ta reda på förutsättningarna för ersättning och begränsningar i försäkringen. Fullständiga försäkringsvillkor


Vill du beställa ett Betal- och kreditkort gör du den enklast inloggad i din internetbank eller via telefon 0171-853 00. Vi på banken svarar gärna på dina frågor om våra kort!


Mer om Betal- och kreditkort Master Card
Få dina inköp samlade på en månadsfaktura och välj mellan att dela upp betalningen eller betala hela beloppet på en gång.

 

Sparbankens betal- och kreditkort Mastercard: Effektiv ränta 10,96 % vid utnyttjade kredit på 20 000 kr (2019-02-04).