Meny
Sponsring och Stipendier

Är din hemförsäkring tillräckligt bra? Jämför med en av Sveriges bästa.

- Jag har provat mina egna försäkringar tillräckligt många gånger för att veta hur viktigt det är att vara bra försäkrad när något händer, säger Lisa Marie Ekbom, digital privatrådgivare på Sparbanken i Enköping. Allt ifrån att bli sparkad av en häst, paja telefonen när dottern är inlagd under längre tid på sjukhus till att bagaget försvinner när jag ska vara tärna på min väns bröllop utomlands.

Allt kan hända och det när du minst anar det. En tappad parfymflaska spräcker handfatet i badrummet, barnens fotbollslek resulterar i en vält TV där garantin precis gått ut eller det fruktansvärda att ditt hus brinner ner. Det är bara några få exempel på skador orsakade av plötsliga och oförutsedda händelser, där en bra försäkring kan ge dig ekonomisk hjälp för att ersätta skadan. 

Se ditt pris direkt

Jämför din nuvarande försäkring med våra försäkringsalternativ. Du kan se pris och teckna försäkringar direkt i Sparbanksappen eller i din internetbank. Vill du ha hjälp finns vi här för dig! 

"Priset brukar spegla innehållet, jämför vad du får för pengarna"

kvinnlig medarbetare vid skrivbord

Vem behöver en hemförsäkring?
- Alla behöver en hemförsäkring! En familj som bor i samma hushåll ingår i en gemensam försäkring, men har du till exempel en inneboende, någon du hyr ut en del av din bostad till behöver hen teckna en egen hemförsäkring, berättar Lisa Marie.

Varför behöver jag en hemförsäkring?
- För att skydda dig själv, din bostad och dina saker! Det finns många delar i en hemförsäkring som skyddar dig i olika lägen och beroende på hur du bor finns även olika typer av hemförsäkring, för hyresrätt, bostadsrätt, villa och fritidshus. När det gäller just hemförsäkring och bilförsäkring har vi en av Sveriges bästa försäkringar enligt konsumenternas.se. Det tycker jag att mina kunder är värda att få kunskap om och ta ställning till när de väljer sin hemförsäkring. 

Dags att boka en försäkringsrådgivning?

Vi finns här för dig. Du väljer om vi ses på banken eller om du vill ha rådgivningen vid köksbordet i ett videomöte med någon av våra rådgivare. 

Ofta har försäkringsbolagen ett grundalternativ och en slags plusvariant, hur ska jag tänka där?
- Det stämmer, vi har också en basförsäkring och ett PLUS-alternativ som täcker in mer. Priset brukar spegla innehållet så jag rekommenderar att alltid noga kolla din hemförsäkring och se att den täcker det som är viktigt för dig. Själv hade jag blivit besviken om jag inte fått frågan om en plusförsäkring från min rådgivare, eftersom den innehåller så mycket mer än basalternativet, säger Lisa Marie.

5 tips på extra bra saker som ingår i hemförsäkring PLUS

 • Inget åldersavdrag på hemelektronik upp till 4 år.

  Hemelektronik upp till 4 år har inget åldersavdrag, med undantag för mobiltelefoner. Du får ut samma belopp för din tv, soundbar eller surfplatta som den kostade när du köpte den för upp till 4 år sedan.

 • Utökat reseskydd

  T ex. avbeställningsskydd, ersättningsresa, evenemangsförsäkring och självriskreducering på hyrbil. 

 • Mobbingskydd

  Ingår för barn upp till 20 år - ersättning och rätt till kristerapi.

 • Överfallsskydd

  gäller även vid våld i hemmet.

 • Brand i hus

  Brinner ditt hus ned får du ersättningen, fullvärdet vad huset är värt idag utan åldersavdrag insatt på ditt konto. Du väljer alltså om du vill bygga upp på nytt eller köpa ett nytt boende.

Täcker din hemförsäkring det du vill?

Jämför din nuvarande försäkring med våra försäkringsalternativ. Du kan se pris och teckna försäkringar direkt i Sparbanksappen eller i din internetbank. Vill du ha hjälp finns vi här för dig! 

Upp till 20% rabatt på din fordonsförsäkring
 

Om du är Nyckelkund/PB/Premium

5 % rabatt på din fordonsförsäkring

Om du har vår hemförsäkring*

15 % på din fordonsförsäkring

- Exempel: Som Nyckelkund med hemförsäkring får du 20 % rabatt på försäkringen för bil, lätt lastbil och husbil. Din rabatt och ditt pris visas när du är inloggad i internetbank eller app och klickar på ”Se pris”.

*Rabatten gäller för Bil, Lätt lastbil och Husbil när du har försäkringen Villahem, Villa eller Hem.
 

Försäkra hemmet

Skydda hemmet, få en omfattande reseförsäkring och möjlighet till ersättning vid stöld av egendom.