Hoppa till huvudinnehåll

"De val som var rätt då kan vara helt fel idag!"

-En kund som jag träffade för första gången hade placerat hela sin premiepension i Rysslandsfonder på eget bevåg och sedan glömt bort det. När vi upptäckte det var värdet i princip obefintligt, berättar Maria Ledberg, Premiumrådgivare i Enköping. Som företagare med rådgivningstjänst Premium kan du känna dig trygg också i din privatekonomi då vi träffas regelbundet utifrån din handlingsplan.

Vilka är dina pensionsråd i dagsläget?
- Ta kontroll över din pension är mitt budskap till 100 %. Kontakta din rådgivare om du känner att du inte har koll på din pension och det är mer än ett år sedan du såg över dina placeringar, säger Maria och fortsätter.

- Marknadsläget är turbulent och de placeringsval du gjorde tidigare, som var rätt då, kan vara helt fel idag. Alla tre delarna i ditt pensionssparande är viktiga och du behöver se över hur de är placerade utifrån dagens marknadsläge. Vi Premiumrådgivare hjälper dig se över placeringen utifrån vilka risker du är beredd att ta och hur långt du har kvar till din pension.

Vad får jag som företagare ut av rådgivningstjänst Premium?
- Jag har själv varit företagare och vet hur värdefullt det är med ett nätverk både för företaget och din privata ekonomi. Mitt entreprenörshjärta brinner verkligen för att skapa en trygghet runt både dig som privatperson och ditt företagande. Tack vare ett nära samarbete med bankens företagsrådgivare fångar vi upp helheten för dig som företagare.

Vad gör du som Premiumrådgivare om dagarna?
- Jag jobbar nära mina Premiumkunder och tar ofta hand om hela familjens ekonomi. Till mig kan du kan vända dig med alla dina ekonomiska funderingar. Det kan handla om allt från att ge råd kring barnsparande och pension till räntefrågor, familjejuridik och försäkringar för både dig själv och dina ägodelar.

"Mitt entreprenörshjärta brinner verkligen för att skapa en trygghet runt både dig som privatperson och ditt företagande".

kvinna i svart jacka utanför kontoret i Kungsängen

Hur går det till att bli Premiumkund?
- Första gången du träffar en Premiumrådgivare skapar vi din finansiella plan som sätter en stadig grundplatta. Tillsammans gör vi en tryggakoll så du har försäkringar tecknade om det värsta skulle hända. Vi bokar sedan in en genomgång av pensionen så du får koll på din framtida inkomst. Det skapar trygghet för dig och gör det enkelt i arbetet framåt när vi ser ditt nuläge och vilka mål och drömmar du vill förverkliga med din ekonomi.

Vad är det absolut bästa med ditt jobb?
-Att få jobba med alla fantastiska människor är det bästa! Jag har verkligen mitt drömjobb och skulle inte kunna tänka mig att jobba med något annat, säger Maria.