Så beskriver Daniel Demir, privatrådgivare på Kungsängenkontoret, ränta-på-ränta-effekten, eller världens åttonde underverk som Albert Einstein också kallade den.

- När du sparar till din framtida inkomst kan du verkligen dra nytta av ”snöbollen”. Tiden är din bästa vän och långsiktigheten är det som ger dig resultatet du vill ha, säger Daniel och fortsätter.

Det behöver inte vara krångligt
- Många kunder som jag träffar har dåligt samvete över att de inte orkat ta tag i och rätat ut sina frågetecken kring pensionen. Det är klart att det finns en hel del ekonomiska termer som är svåra att förstå och det är där jag och mina kollegor kan hjälpa till. Jag vill att du ska gå från vårt möte med känslan av att ha förstått allt vi pratat om.

- Ställ dina frågor till oss istället för att gå och ha dåligt samvete, säger Daniel. Det behöver inte vara krångligt och du tjänar på att inte skjuta det framför dig. Ju tidigare du sätter snöbollen i rullning, desto lägre belopp behöver du spara själv. Det är aldrig för sent att ta tag i din framtida inkomst och  idag är en dag tidigare än i morgon!

Gör det själv eller ta hjälp
- Du kan på egen hand logga in på minpension.se för att se en prognos av de olika delarna i din pension. Gör du det tillsammans med mig översätter jag banktermerna till dig, svarar på dina frågor och förklarar hur du kan tänka för att skapa din framtida inkomst. Ofta får jag höra att kunderna känner sig nöjda och lättade efter besöket på banken. Det är ju precis så det ska vara!

- Jag och mina kollegor ser fram emot att få hjälpa dig med dina funderingar kring sparande och pension, avslutar Daniel. Du kan välja om du vill träffa oss i ett digitalt möte via teams, via telefon eller på bankkontoret.

Här kan du boka tid för rådgivning