Meny
Sponsring och Stipendier

"Som företagare kan du bestämma själv!"

Drömmer du om en tidig pension? Eller vill du kunna arbeta vidare med företagets utveckling så länge som möjligt? Oavsett vilket så har du allt i dina egna händer. Tillsammans tittar vi på hur vi kan uppfylla dina drömmar och vad just du och ditt företag behöver, säger Anne Sojé försäkringsspecialist och företagsrådgivare i Enköping.  

Du startade, äger och driver företaget. Men allt som oftast är det du som företagare som har det sämsta försäkringsskyddet. 

- Det är viktigt att se till hela tryggheten. Att du tar ut lön, sätter av till tjänstepension och tecknar försäkringar som skyddar dig. I vår rådgivning utgår vi alltid från det skydd du skulle haft som kollektivanställd när vi skapar ditt individuella upplägg, säger Anne.

"Samla din pension ett ställe - och en helhet i rådgivningen."

kvinnlig personal på kontoret i Bålsta

När vill du gå i pension?
- Normalt får du knappt hälften av din slutlön från staten via den allmänna pensionen. Och som företagare saknar du den avtalspension som kollektivanställda har. Därför är det viktigt att utifrån företagets ekonomiska förutsättningar, och hur mycket pengar du vill röra dig med som pensionär, se över möjligheterna för avsättning till tjänstepension. Du behöver fundera över när du vill gå i pension och hur dina drömmar ser ut när du väljer livet efter arbetslivet. Som företagare kan du bestämma själv!

Samla din pension och få en helhetsrådgivning
Under förra året lättades flyttreglerna upp för tjänstepensioner. Det gör det lättare att samla ihop tjänstepensioner från tidigare arbetsgivare och ger en bättre överblick.

- Det är den framtida inkomsten det handlar om och många kunder tar chansen att samla ihop sina pensioner nu, säger  Anki Pettersson försäkringsspecialist i Kungsängen. Med en bättre koll ökar intresset och framför allt kan vi ge dig en helhet i rådgivningen kring din pension när den finns samlad på ett ställe.