Meny
Sponsring och Stipendier

”Är du vid liv eller lever du?”

- Den här tjejkvällen kommer jag att minnas länge! Det var verkligen en magisk kraft när vi alla drygt 400 tjejer på plats skrattade, grät, dansade och gav ifrån sig vårt vårskrik tillsammans. Det berättar Lisa Alvemark stf privatmarknadschef

Med inspiration och pepp som ledord bjöd Sparbanken in till en härlig tjejkväll på Kompassen i Enköping där vi pratade mod, möjligheter och sparande för att nå våra drömmar.  

"Livet händer här och nu. Är du vid liv eller lever du?"

Lisa och Ida efter tjejkvällen på Kompassen

kvinna i svart jacka utanför kontoret i Kungsängen

Varför bjuder Sparbanken in till en sådan här tjejkväll?
- Vi ser det som en del av vårt samhällsengagemang där vi kan öka kunskap om ekonomi. Behovet och intresset är stort och det märkes när tjejkvällen blev fullbokad på så kort tid. Det var fantastiskt att få hänga en hel kväll med alla dessa kvinnor som ville ta del av en kväll fylld med pepp, mod och inspiration, säger Lisa.

Kvällen bjöd på kunskap kring vikten av att ha ett sparande, hur kvinnor kan drabbas av ekonomiskt våld i relationer, hur du kan skapa mod att förändra och sist ut visade några av våra sparbankstjejer kläder från Kejbert Concept. 

Vad gick rakt in i ditt hjärta? 
- Ida Kjos föreläsning om modet att utmana och förändra, både dig själv och samhället i stort. Att gå din egen väg och lyssna till ditt hjärta. Att välja det du vill och inte vad som förväntas av dig. Det gav verkligen inspiration och energi när hon sa: ”Livet händer här och nu. Är du vid liv eller lever du? Sitter du och funderar på förändring, att separera eller byta jobb ska du göra det. Det är nu du är här.”

Hur var besökarnas reaktioner?
- Jag har bara fått positiv feedback och kan fortfarande bli stoppad på stan eller gymmet med kommentarer som ”det var sååå bra!”. Många vet att det är viktigt att ha koll på sin ekonomi, men kommer inte till skott. Budskapet är verkligen att det aldrig är för sent att börja spara och återkoppling jag har fått är att inspiration från tjejkvällen gav skjuts att ta tag i det. Nära hälften av tjejkvällens gäster ville boka en rådgivning och det är ju ett härligt kvitto på att vi behövs och det vi gör är efterfrågat.

Hur vill du sammanfatta kvällen?
- Det var en oförglömlig kväll skrev en av våra gäster och jag kan verkligen hålla med. Att få skapa mervärde för våra kunder genom att samla relevanta och intressanta föreläsningar under kvällen känns härligt i vårt Sparbankshjärta och vi är tacksamma att Kvinnojouren i Enköping, Ida Kjos, Caroline Kejbert och vår egen Malin Bigelius var på plats och delade med sig av sin kunskap och magi. 

Vill du också boka en rådgivning?

Vi finns här för dig. Du väljer om vi ses på banken eller om du vill ha rådgivningen vid köksbordet i ett videomöte med någon av våra rådgivare.