Hoppa till huvudinnehåll

"Vilken rabatt får jag på bolånen?"

Här får du svar på den vanligaste frågan Maria Ledberg, Premiumrådgivare i Enköping, får från sina kunder just nu och tips på hur rådgivningstjänst Premium kan hjälpa dig och vad du ska tänka på om du funderar på att sälja/köpa bostad i dessa turbulenta tider.

Vilken är kundernas största utmaning just nu? Och hur kan du stötta?
- Just nu är ränteläget och fastighetsaffären den stora utmaningen. Kostnaderna det här ränteläget innebär har vi inte haft på många år och det är en otrolig skillnad att kliva upp i de räntor vi har nu. Vi är många har aldrig varit med om ett sådant här konjunkturläge tidigare, säger Maria.

- Som rådgivare kan jag stötta genom att vi tillsammans lägger en budget och ser över vad du som kund kan ändra på för att få ekonomin att gå ihop.

Marias tips till dig som går i tankar på förändrat boende

  1. Ha kontrakt på försäljningen innan du tittar på nytt boende. Det kan ta mycket lägre tid nu än vad vi är vana vid sedan tidigare.

  2. Gör en budget och skaffa ett lånelöfte hos oss på banken så kan du känna dig trygg i vad dina kostnader hamnar på och allt är klart för dig att lägga bud när du hittar ditt drömboende.  

"Vi lägger en budget och ser över vad du kan ändra för att ekonomin att ihop".

kvinnlig personal på kontoret i Bålsta

Vilken är den vanligaste frågan du får från dina kunder?
-Vad kan jag få för rabatt på bolånen? Jag brukar alltid säga att mina kunder inte behöver förhandla med mig angående rabatter. Jag jobbar alltid med att mina Premiumkunder ska få det bästa bolåneräntan utifrån hur läget ser ut just nu.

Vad gör du som Premiumrådgivare om dagarna?
- Jag jobbar nära mina Premiumkunder och fungerar som deras länk in till banken, berättar Maria. Ofta tar jag hand om hela familjens ekonomi och får följa med dem i olika skeden och vid stora omställningar i livet. Det kan handla om allt från att ge råd kring barnsparande och pension till frågor kring boende, familjejuridik och försäkringar för både dig själv och dina ägodelar. Du kan vända dig till mig med alla dina ekonomiska funderingar och även när det händer något tråkigt i familjen så finns jag här att stötta och hjälpa till.

Hur går det till att bli Premiumkund?
- Första gången du träffar en Premiumrådgivare skapar vi en finansiell plan som sätter en stadig grundplatta. Tillsammans gör vi en tryggakoll så du har försäkringar tecknade om det värsta skulle hända. Vi bokar sedan in en genomgång av pensionen så du får koll på din framtida inkomst. Det skapar trygghet för dig och gör det enkelt i arbetet framåt när vi ser ditt nuläge och vilka mål och drömmar du vill förverkliga med din ekonomi.

Vad är det absolut bästa med ditt jobb?
- Att få jobba med alla fantastiska människor är det bästa! Jag har verkligen mitt drömjobb och skulle inte kunna tänka mig att jobba med något annat, säger Maria.