Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Boendekollen – mer än bara bolån

Women Couple with moving boxes.

När du tar ett bolån är räntor och amortering på tapeten. Men det är också ett bra tillfälle att se över annat som hör ihop med ditt hem. I Boendekollen får du överblick över hela din boendeekonomi. Vi hjälper dig med buffertsparande och juridiskt stöd om du behöver det. Tillsammans ser vi även till att du har rätt försäkringar – för dig själv, familjen och ditt boende!

Gör Boendekollen med oss - erbjudanden

 

 • 10 procent rabatt när du tecknar ny hemförsäkring för ett år. Gäller dig som har bolån hos oss. Försäkringsgivare är Tre Kronor Försäkring AB.
  Om erbjudandet

Räkneexempel Bolån

Ett lån på 1 000 000 kr till 2,29 % ränta med en återbetalningstid på 5 år och 0 kr i uppläggningsavgift samt 0 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 2,31 % (2020-01-03).

Räkneexempel Privatlån

Ett lån på 100 000 kr till 3,45% ränta med en återbetalningstid på 5 år och 0 kr i uppläggningsavgift samt 0 kr i aviavgift ger en effektiv ränta på totalt 3,51 % (2019-09-30).

Exempel på vad vi kan prata om i Boendekollen

 1. Boende

  Köpa drömhuset
  Rörlig eller bunden ränta? Vad blir boendekostnaden? Och hur funkar det här med amortering?
  Bolån
   

 2. Hemförsäkring

  Laga diskmaskinen
  Vilken försäkring du ska teckna beror mycket på hur du bor - i hyresrätt, bostadsrätt, villa eller fritidshus. Välj mellan Bas eller Plus.
  Hemförsäkring

 3. Liv- och sjukförsäkring

  Bo kvar om något händer
  Skaffa trygghet för dina anhöriga. Känn dig trygg med att kunna bo kvar om något skulle hända. Vi hjälper dig med en försäkringsgenomgång.
  Personförsäkring

 4. Olycksfalls- och arbetslöshetsförsäkring

  Klara av dina boendekostnader
  Säkra trygghet vid olyckor både på fritiden och på jobbet. Behåll din inkomstnivå i upp till ett år även om du blir av med jobbet. 
  Personförsäkring

 5. Sparande

  Skaffa dig trygghet
  Slå två flugor i en smäll med ett bra sparande. Skaffa en buffert och få möjlighet att hitta på roliga saker i framtiden.
  Börja spara 

 6. Barnspar

  Flytta hemifrån
  Ge barnen en bra start. Börja spara tidigt till ett kommande boende. Kontakta oss gärna om du vill ha tips på olika typer av sparande.
  Spara till barn

 7. Juridiska tjänster

  Koll på det juridiska
  Sambo, gift, särkullbarn, enskild egendom, testamente, skilsmässa? Få hjälp med vad som gäller i din unika situation.
  Juridiska tjänster

 8. Privatlån

  Renovera bostaden
  Behöver du låna till renoveringen?  Eller har du många mindre lån sedan tidigare? Samla dina lån med ett Privatlån och sänk dina kostnader.
  Privatlån

Försäkra bilen med 15% rabatt

Nu kan du teckna vår bilförsäkring med 15 procent rabatt. Gäller till 31 januari 2020.

*Mer information om erbjudandet

Erbjudandet gäller efter sedvanlig kreditprövning.

Hemförsäkring

Vi erbjuder hemförsäkring kostnadsfritt i 3 månader vid nytecknande av helårsavtal och förutsatt att du är bolånekund hos Sparbanken i Enköping. Försäkringsgivare är Tre Kronor Försäkring AB.
Hemförsäkring
 

Privatlån Direkt

Ansök om att låna mellan 20 000 kr och 500 000 kr utan säkerhet. Sedvanlig kreditprövning sker i samband med din ansökan om lån. Villkoren gäller till och med 31 augusti. Erbjudandet om 2,95 % i ränta gäller enbart i samband med ny boendefinansiering och när du samlar ihop krediter du har på andra ställen till ett Privatlån Direkt.

Räkneexempel:
Ett lån på 100.000 kr till 2,95 % ränta (rörlig) med rak amortering med en återbetalningstid på 5 år, aviseringsavgift 0 kr, uppläggningsavgift 0 kr ger en effektiv ränta på 2,99 %. Totalt belopp att betala under lånets löptid: 107 679 kr, första månadsinbetalningen är på 1 913 kr och sista månadsinbetalningen är 1 671 kr /alternativt avbetalningsbeloppet är i snitt 1 795 kr/ och antalet betalningar är 60 st.
Privatlån

Handpenningslån

Du får ett kostnads- och räntefritt handpenningslån upp till  6 månaders om du gör din slutfinansiering av bostadsköpet hos Sparbanken i Enköping.

Nyckelkund

Som Nyckelkund får du de mest användbara verktygen och tjänsterna för din vardagsekonomi. Du betalar 0 kr i månadsavgift de första 12 månaderna, därefter 39 kr/månad.

Ordinarie pris om tjänsterna köps separat är 64 kr/mån.
Nyckelkund