Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Nyhetsbrev Nyckelkund

April 2024

Orange kuvert – snart i din brevlåda

Tillhör du de som inte ens öppnar pensionskuvertet? Du är inte ensam, många upplever att pension är jobbigt att ta tag i. Men vi hjälper dig gärna, oavsett om du vill börja spara till pensionen, få råd om placeringar eller flytta din pension. Ring och prata pension med oss!

Dad looking at a laptop together with his kids
a women in an turqouise suit standing in a park

Försäkra dig om att bo kvar oavsett vad som händer

-Det är när det väl händer som man inser hur viktigt det är. När som helst kan ju något inträffa som du inte kan påverka själv.

Tips!

Missa inte de här avdragen när du deklarerar

  • Om du har sålt din bostad under 2023 behöver du deklarera för det. Men det finns flera saker som du kan dra av från försäljningspriset. Och du kan också få uppskov på vinsten.
  • Har du sålt aktier eller fonder med vinst men också sålt aktier eller fonder med förlust? Då kan du använda förlustbeloppet för att kvitta mot eventuell vinst för att på så sätt minska skatten. 
  • Skattereduktionen är 30 procent för ROT och 50 procent för RUT. Sammanlagt kan du dra av max 75 000 kronor per år.

Hitta alla årsbesked inför deklarationen

När du är inloggad i appen eller internetbanken och trycker på Dokument – Översikt kan du söka fram alla dina årsbesked och kontrolluppgifter från oss. Under Dokumentinställningar kan du välja att få en kopia på årsbeskeden i brevlådan. 

Glömt PIN-koden på ditt kreditkort? Så hittar du den!

I appen kan du enkelt se vad du har för PIN-kod, både för bankkort och kreditkort. Klicka på ”Kort” i menyn, välj aktuellt kort och under rubriken ”Hantera kort” kan du sedan välja att visa PIN-kod.

Flyttplaner?

Glad familj kramas hemma i en soffa

Har du bolån någon annanstans?

Har du bolån hos annan bank och vill se om du kan få en bättre ränta hos oss? Räntan du får är alltid personlig. 

Räkneexempel bolån

  • Ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, till 5,69 % ränta (3 mån bunden, listränta senast ändrad 2024-05-10), med rak amortering återbetalningstid 50 år, effektiv ränta: 5,84 % (ej Nyckelkund 5,85 %).

  • Första månadsbetalningen inklusive amortering är 6 408 kronor, sista månadsbetalningen inklusive amortering är 1 675 kronor, totalt belopp att betala om räntan är oförändrad under lånets löptid är 2 424 871 kronor. Antalet avbetalningar är 600 stycken.

Exemplet bygger på månatliga aviseringar, utan uppläggningsavgift eller aviseringskostnad, förutsatt att du är Nyckelkund och aviseras digitalt. För ej Nyckelkund tillkommer uppläggningsavgift på 650 kronor. Vid postala avier tillkommer en kostnad på 45 kronor i aviavgift. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än lånet. Lånet förutsätter att säkerhet lämnas i form av pant i bostad.

Vilken förening brinner ditt hjärta för?

Tack vare föreningslivet skapas möjlighet till gemenskap och fritid. In och nominera till Sparbankens ungdomsstipendier!