Meny
Sponsring och Stipendier

Är du trygg när du vadar i källaren?

Under sommaren har det rapporterats flitigt i media om extrema skyfall i delar av Sverige. Skyfall som orsakar stora skador på både hus och prylar. ”Vi har själva källare där hemma och det har fått mig att tänka till en extra gång.” säger Helena Lindbom, privatrådgivare på Enköpingskontoret. 

Helena, som hjälper bankens kunder med boenderådgivning, berättar att hon också fått en del frågor från oroliga kunder.

- För att ta reda på mer om vad som gäller vid just skyfall tog jag kontakt med supporten hos Tre Kronor. Det känns bra att jag enkelt kan få fram svar på alla frågor och på så sätt hjälpa kunden att välja rätt försäkring. 

"Inte koll innehållet i dina försäkringar? Det kan bli kostsamt när något väl händer."

Banken förmedlar två olika villahemförsäkringar från Tre Kronor och precis som det låter är Villahem BAS en basförsäkring medan Villahem PLUS ger dig mer och fler fördelar när något otrevligt inträffar.

Hur mycket kostar en översvämning i källaren?
- Ett exempel på skillnaden i försäkringarna är vid just naturskada*. På Villahem BAS är det en förhöjd självrisk på 10 000 kronor som i PLUS reduceras till 1 500 kronor. Dessutom har plusförsäkringen ett maxbelopp på 10 000 kronor (delskada) för åldersavdrag på fast egendom, säger Helena och fortsätter.

- Enligt Tre Kronor tar många försäkringsbolag ut 10% i självrisk vid naturskada och till det har man också ett åldersavdrag som i den här typen av skador lätt kan gå på över 100 000 kr. Det kan alltså bli mycket kostsamt om du inte har koll på innehållet i din försäkring.

"Det känns tryggt att ge den som råd"
- Plusförsäkringen är en mycket bra produkt innehållsmässigt och den rankas som topp 3 hos konsumenternas.se. Det tillsammans med enkelheten att göra skadeanmälan direkt i Sparbanksappen eller internetbanken gör att jag känner mig trygg med att ge den som råd till mina kunder, säger Helena.

Många har inte koll
- Att hitta lösningar på behov hos just den kund jag har framför mig i det personliga kundmötet är det jag gillar mest. Vid i stort sett alla rådgivningsmöten stämmer jag av kundens ekonomiska trygghet och många har faktiskt inte koll. En hel del svarar ”Jag har någonting via facket, tror jag” och då erbjuder jag ett nytt möte för att göra en helhetsgenomgång där vi tittar på kundens behov utifrån den ekonomiska situationen och vad som behöver tryggas upp.

Vill du känna dig trygg när du vadar i källaren?
Källare eller ej, boka en rådgivning hos Helena eller någon av bankens rådgivare. Hos oss får du hjälp att se över din trygghet, boka tid genom att:

  1. Skriv ett meddelande i Sparbanksappen/internetbanken
  2. Ring 0171-853 00
  3. Fyll i formuläret så kontakter vi dig

* Naturskada

Skada som orsakas av vatten på bostads­byggnad, garage, växthus och uthus samt egendom i dem om skadan beror på att vattnet strömmar från markytan direkt in i byggnaden genom fönster, dörr, ventil eller annan sådan öppning till följd av skyfall (minst 1 mm/ min eller 50 mm/dygn), snösmältning, stigande sjö eller vattendrag