Lisa har med sina goda kunskaper om försäkringar koll på vilka försäkringar just du ska ha, vilka belopp du bör teckna och hur du undviker att bli överförsäkrad. På frågan om vilken försäkring som är den viktigaste svarar hon:

– Jag kan inte säga en specifik försäkring, alla försäkringar är viktiga. Det är kundens behov och ekonomiska situation som styr vilka försäkringar jag rekommenderar och beslutet om vad som är viktigt för kunden står alltid kunden själv för. Det är självklart för många att försäkra sitt hem och sin bil, men många tänker inte på att försäkra sig själva. Är det då viktigare att din bil är skyddad än du själv om du krockar och blir skadad?  

 – Om olyckan är framme eller du blir sjuk är det jobbigt nog med allt vad det innebär i form av sjukhusbesök, mediciner och oro för framtida konsekvenser. Alla personförsäkringar handlar om att trygga din framtida inkomst om något skulle hända dig. Det finns många olika försäkringar, men några av dem är sjukkapital, olycksfallsförsäkring, sjukförsäkring eller barnförsäkring.

– Ens arbetssituation kan förändras över en natt, det såg vi våren 2020 med Covid-19. Tänk om de som drabbats hårt hade haft en arbetslöshetsförsäkring! När det händer något jobbigt ska du inte behöva tänka på om du kan köpa mat eller betala hyran.

Finns det någon försäkring som alla behöver? 

– Ja, en hemförsäkring det behöver du oavsett om du bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa, det är ett måste. Vid terminsstart är det många ungdomar som flyttar hemifrån, se till att ditt barn eller barnbarn skaffar en hemförsäkring! Hur lätt är det inte att tappa telefonen i toaletten eller parfymflaskan i handfatet så det blir en spricka? 

Lisa berättar om deras nya fina studsmatta hemma i trädgården som en blåsig dag tog vind och hamnade i björkarna vid den närbelägna skolan. 

– Helt förstörd var den, det var bara åka till återbruket och slänga den. Tänk vilken tur att inget barn kom i vägen! Vi kontaktade Tre Kronor där vi har hemförsäkringen, köpte en ny studsmatta och skickade in kvittot. De drog av självrisken och satte in resten på kontot, snabbt och smidigt. 

– Att ha allt under ett och samma tak gör det hela enkelt, allt finns lättillgängligt i appen eller internetbanken. Det är så det ska vara när det händer något, avslutar Lisa.