Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
Familjejuridik
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Nyckelkund juni 2023

Mother and child watering kitchen garden. Solar panel in the background

Har du lån som snart löper ut? Se om du kan få bättre ränta hos oss.

Riksbanken har höjt styrräntan fån 0 till 3,5 procent på mindre än ett år. Samtidigt förfaller två tredjedelar av svenskarnas bundna lån i år. Majoriteten av dem är bolån. Du kan enkelt se om du kan få bättre ränta genom att flytta ditt bolån till oss. Räntan du får är alltid personlig. Se räkneexempel och effektiv ränta längre ner på sidan.

Moving furniture out of apartment

Bunden eller rörlig ränta?

En sak du behöver ta ställning till när du har bolån är om du vill binda lånet eller låta räntan vara rörlig. Vad är egentligen skillnaden och vad ska man välja? Vi ger dig några tips på vägen kring bindningstider och att sprida riskerna när du har bolån.

Svårt att välja fonder? Det räcker med en!

Ja, det är mycket att tänka på med bolån och helst ska man ju spara lite också. Det finns en mängd fonder att välja på och ibland kan det kännas svårt att veta vad man ska välja. Med en basfond får du flera fonder i en och det blir enkelt att spara. Välj en av våra basfonder som passar dig utifrån hur länge du vill spara och vilken risk som känns rätt för dig. Resten sköter vi.

Investeringar innebär en risk. Fonder med riskklass 5-7 kan öka och minska kraftigt i värde. Faktablad, informationsbroschyr och information om dina rättigheter finns på swedbankrobur.se.

Erbjudande hemförsäkring

Som ny bolånekund i Sparbanken i Enköping erhåller du 10 procent rabatt när du tecknar ny hemförsäkring för ett år. Gäller även dig som har bolån hos oss sedan tidigare. Försäkringsgivare är Tre Kronor Försäkring AB och banken förmedlar försäkringen.

Swedbank försäkring

Som ny bolånekund i Swedbank erhåller du 10 procent rabatt när du tecknar ny hemförsäkring för ett år. Gäller dig som har bolån hos Swedbank. Försäkringsgivare är Tre Kronor Försäkring AB och banken förmedlar försäkringen.

Räkneexempel och effektiv ränta för bolån

  • Ett lånebelopp på 1 000 000 kronor, till 5,44 % ränta (3 mån bunden, listränta senast ändrad 23-05-12), med rak amortering återbetalningstid 50 år, effektiv ränta: 5,58 % (ej Nyckelkund 5,58 %).
  • Första månadsbetalningen inklusive amortering är 6 200 kronor, sista månadsbetalningen inklusive amortering är 1 674 kronor, totalt belopp att betala om räntan är oförändrad under lånets löptid är 2 362 267 kronor. Antalet avbetalningar är 600 stycken.

Exemplet bygger på månatliga aviseringar, utan uppläggningsavgift eller aviseringskostnad, förutsatt att du är Nyckelkund och aviseras digitalt. För ej Nyckelkund tillkommer uppläggningsavgift på 650 kronor. Vid postala avier tillkommer en kostnad på 45 kronor i aviavgift. Valutakursförändringar kan komma att påverka beloppen som du ska betala om du till exempel har inkomst i annan valuta än.